Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

BMW predstavlja koncept X4

Početkom 2014. godine, BMW će lansirati drugi po redu Sport Activity Coupe – X4 koji će se proizvoditi u fabrici u Spartanburgu, USA, gde su do sada proizvedeni već poznati BMW X5, BMW X6 i BMW X3.

Novi član BMW Sports Activity Coupe porodice

Nakon svetske premijere prvog BMW X modela (BMW X5) 1999. godine, BMW X je dobio titulu Sport Activity Vehicle (SAV), kategorija u kojoj zadržava poziciju lidera na tržištu. Taj epitet je bio osnova za lansiranje novog modela u maju 2008. godine, kada je predstavljen BMW X6 – kao prvi Sports Activity Coupe (SAC).

Sa novim BMW konceptom X4, koji je po prvi put povezao robusni izgled BMW X modela sa sportskim karakterom BMW Coupe-a, BMW Grupa nudi prikaz nove generacije BMW X porodice.

Sportski karakter BMW koncepta X4 izražen je kroz njegove dinamične konutre kao i kroz proporcije.

Sa dužinom od 4.648 mm, širinom od 1.915 mm i visinom od 1.622 mm, on postaje sinonim za sportsku eleganciju i moćnu robusnost. Pored izdužene haube, kratkih prepusta i uvučene kabine, ovaj model karakteriše i dugačko među osovinsko rastojanje od 2.810 mm, dok su 21-inčne aluminijumske felne poseban detalj na ovom modelu.

Na novom BMW konceptu X4 maska hladnjaka je okružena LED farovima sa dinamičnim konturama i ima trodimenzionalnu dubinu. Unutar svetala se nalaze šestougaone interpretacije prepoznatljivih duplih okruglih farova karakterističnih za BMW. Upadljive spoljašnje linije modela X4 stvaraju kontrast svetlosti i senke koji odiše osećajem agilnosti i snage. Zadnji kraj modela X4 uzima sportske karakteristike prednjeg dela i reprodukuje ih sa naglaskom na horizontalne linije koje, uz LED zadnja svetla, naglašavaju samu širinu zadnjeg kraja. Matirane crne površine čine da vozilo deluje niže i ističu snažni BMW X karakter zadnjeg kraja.

Savršene proporcije, čvrste strukture i brojni visoko kvalitetni detalje čine da X4 bez premca budi emocije u vama. Dinamičnost i stabilnost, koje su već očekivane od BMW-a, nadopunjuju izvrsne preformanse i savršena dinamika vožnje.

 

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: