Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Subaru press konferencija sa Beogradskog sajma automobila

Ove godine, Subaru na globalnom nivou, slavi dva velika jubileja. Prvi je 60 godina od osnivanja „Fudži teške industrije“ (Fuji Heavy Industries), a drugi, 55. rođendan brenda Subaru. Ovu godinu jubileja Subaru dočekuje podižući vrednost brenda na vrhunski nivo pod kompanijskim sloganom „Poverenje u pokret“ (Confidence in Motion) i sa verom da će širom sveta rasti broj subaruovih posvećenika.

Rodonačelnik Subaru brenda je model „subaru 360“ koji je ugledao svetlost dana 1958. godine. U njemu je bila oličena filosofija tehnologije i inženjeringa u službi čoveka. Ona se ogledala u kopmpaktnim dimenzijama i bezbednosnim karakteristikama bez obzira na uslove vožnje, što je nasleđe koje u automobil unosi proizvođač aviona. Ovakav koncept kasnije je prenet i na modele „impreza“, „forester“, „legasi“, „autbek“, „subaru XV“ i najnoviji „subaru BRZ“ koji su odlično prihvaćeni u celom svetu, a njihova dobra prodaja govori da Subaru ide u pravom smeru.

Osvrt na poziciju Subarua na svetskom automobilskom tržištu završavamo sa nekoliko brojki: „impreza“ i njena „krosover“ verzija „subaru XV“ u 2012. godinu oborili su kompanijski rekord sa 707.000 prodatih jedinica. U tekućoj 2013. godini očekuje se da novi model „forestera“ poveća broj prodatih vozila na zacrtanih 750.000, a ukoliko sve bude išlo kako treba, trebalo bi da se ostvari ambiciozni srednjoročni cilj od 850.000 prodatih vozila do kraja 2015. godine.

Ove rekordne prodajne rezultate Subarua na globalnom nivou, naravno, u uslovima ekonomske krize u Evropi, a naročito u Srbiji, nije realno očekivati i kod nas. Uz opšte poznate teškoće koje prate domaće tržište automobila domaći uvoznici ipak su smogli snage da ispoštuju dugogodišnju tradiciju i međunarodni karakter Beogradskog salona automobila i mnogobrojnim ljubiteljima novih četvorotočkaša omoguće vrhunski užitak pod kupolama Beogradskog sajma. Posle prošlogodišnje pauze sa BG Car Show-om svi smo se našli danas ovde sa najboljim modelima koje u ovom trenutku možemo da ponudimo.

Subaru XV

Štand Subarua u Hali 1 krase dve sjajne perimere. Prvo javno prikazivanje u Srbiji ovde doživljava potpuno novi model „subaru forestera“ 4. generacije, a sajamsku premijeru predstavlja i novi „gradski šmeker“ – „subaru XV“ koji, kako smo čuli, ruši rekorde prodaje širom planete. Tu su i prošlogodišnji modeli – „autbek“ koji predstavlja vrh ponude Subarua na tržištu Srbije i treća generacija „forestera“ koji je bio nosilac prodaje na našem tržištu u prošloj 2012. godini.

Subaru Forester

Kao i većina naših kolega uvoznika, u ovom trenutku nemamo čime da se hvalimo što se tiče prodaje. Od dolaska zvaničnog uvoznika i distributera Subarua za Srbiju i Crnu Goru, kompanije „NIcos C. Kattamis S&m“ u novembru 2005. godine pa do kraja 2008. i početka krize na našem tržištu prodato je preko 500 automobila Subaru. Zahvaljujući ekonomskoj krizi, padu standarda, nekontrolisanom uvozu polovnjaka, novim taksama koje su zamenile carinske dažbine (kod Subarua one su ostale na nivou od 12,5% zbog uvoza iz Japana) i poreskom sistemu, za poslednje 4 godine prodaja Subarua iznosila je oko 250 jedinica što je manje čak za 50 odsto.

Da sve nije tako crno za ljubitelje, vlasnike i potencijalne kupce Subarua u našoj zemlji govori i činjenica da je naša kompanija odlučila da proširi svoju prodajno-servisnu mrežu za još jedan objekat. To je prodajno-servisni centar Subarua u Beogradu, tačnije u Zemunu, u ulici Cara Dušana 266. Novi prodajno-servisni centar ima ukupnu površinu od 450m2 od čega moderno uređeni prodajni salon zauzima oko 200m2, dok servis sa dve dizalice i kompletnim alatom za održavanje vozila Subaru u garantnom roku i van njega kao i službene prostorije imaju još 250m2. U novom Subaru-centru, osim prodaje i servisiranja automobila čuvenog japanskog proizvođača moći će da se naruče i originalni rezervni delovi za kompletan prodajni program.

Novi prodajno-servisni centar u Zemunu treći je dilerski objekat Subarua na teritoriji Beograda, uz kompaniju “Ćurčić” na Dušanovcu i “Ehom Auto” na Zvezdari. Pozivamo sve vas, ali i ostale zainteresovane, da nas obiđete i detaljnije se upoznate sa novim “foresterom” i ostalim automobilima iz subaruovog programa, a svi koji žele da rezervišu termin za probnu vožnju mogu da se jave na telefon 011/2192 728 ili 011/2199 968 svakog radnog dana od 9 do 17 časova.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: