Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Emil Frey Grupa je novi Generalni distributer za Mercedes-Benz u Srbiji i Crnoj Gori

Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora d.o.o., zvanični predstavnik Daimler AG kompanije, prenela je svoje poslovne aktivnosti u Srbiji i Crnoj Gori od 01. februara 2014. godine na nove kompanije –  Star Import d.o.o. i Emil Frey Auto Centar d.o.o., koje posluju u okviru jedne od najvažnijih poslovnih grupacija u automobilskoj industriji u Evropi, Emil Frey Grupe.

Veleprodajne aktivnosti svih Mercedes-Benz brendova za Srbiju i Crnu Goru obavljaće Star Import d.o.o. 

Emil Frey Auto Centar d.o.o je nova maloprodajna firma u Beogradu koja pruža usluge prodaje i post–prodaje svim Mercedes–Benz, smart, Fuso i Setra klijentima.

Trenutna struktura distribucije i cene vozila ostaće iste kao i do sada, kako bi se obezbedio kontinuitet u komunikaciji sa Mercedes–Benz klijentima.

Kako bi osigurao kontinuitet Daimlerove posvećenosti ovom tržištu, gospodin G-din Rolf-Juergen Seyerle, sadašnji generalni direktor ostaće na ovoj poziciji.

U Srbiji, Daimler je prodavao i servisirao Mercedes–Benz putnička vozila, kombi vozila, kamione i autobuse od 1996. godine. Tržišta Srbije i Crne Gore su jedina u regionu gde su funkcije veleprodaje i maloprodaje vozila bile u okviru ćerke firme Daimler kompanije.

Postignutim sporazumom sa Emil Frey Grupom Daimler AG nastavlja svoju poslovnu strategiju i uspešno primenjuje plan kreiran za ovaj region.

Po rečima gospodina Walter Frey, Predsednika Emil Frey Grupe, “Naša kompanija je prepoznala potencijal automobilskog poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori. Vođenje poslovanja za Daimler na ovom tržištu je velika prilika za Emil Frey Grupu i mi smo veoma ponosni što ulazimo u dugoročno partnerstvo. Čvrsto ćemo prihvatiti potencijal premium tržišta da zadržimo poziciju Mercedes–Benz-a kao brenda prvog izbora i da osnažimo prodajne i servisne aktivnosti u ovim zemljama, a sve u cilju poboljšanja rezultata Mercedes–Benz-a.

Kao Generalni zastupnik, Emil Frey Grupa ima tržišno orjentisano poslovanje koje je okrenuto zadovoljstvu svojih klijenata i partnerskom odnosu sa dilerima.

Emil Frey Grupa je porodična firma iz Švajcarske, osnovana 1924. godine, od strane mehaničara Emil Frey-a, sa sedištem u Cirihu. Kompanija je pretežno fokusirana na poslovanje u automobilskoj industriji (veleprodaja, maloprodaja, finansiranje i logistika automobila i auto delova) i prisutna je na tržištu Švajcarske, Francuske, Nemačke, Mađarske, Češke, Poljske i od skoro Hrvatske. Emil Frey Grupa takođe ima u vlasništvu brojne kompanije za uvoz, maloprodajne objekte i kompanije za finansiranje u ovim zemljama.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: