Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Serbia Drift Championship trke u Čačku

AUTOPREVOZ Čačak, 8. septembra će biti domaćin  treće drift trke SDC šampionata u ovoj godini. Trke ovog tipa su sve popularnije u svetu, pošto u njima učestvuju amateri, rame uz rame s profesionalnim vozačima. One su jedinstvena prilika da vozači pred širim auditorijumom prikažu svoje umeće, da stazu prelaze na atraktivan način, zabacujući zadnji deo automobila, uz dim i škripu pneumatika.

Pored tradicionalne izložbe automobila i vozila sa „najboljom muzikom“,motociklista i neizostavnih privlačnih devojaka, posetioce očekuje još jedno iznenađenje – „drift taxi“. Svako ko želi, uz određenu nadoknadu, moći će da se provoza stazom, kao suvozač naravno, u najluđem „drift“ ritmu.

 

Ova priredba će biti prilika za ljubitelje „drift“ trka da pozdrave neke od najboljih driftera u regionu poput Todora Duneva, Bojana Kurbalije, Anastasiosa Čarkasa i Marka Brkljačića.Sama staza ima kvalitetan asfalt i sastoji se iz jednog dužeg pravca (250m) koji je pogodan za startna ubrzanja i nekoliko kombinacija oštrijih krivina za duele u twin driftu.

Sudije ocenjuju brzinu auta kojom se ulazi u krivinu, ugao zaokreta, kontrolu automobila pri ekstremnim uslovima, blizinu prolaska pored označenih čunjeva i naravno, opšti utisak. Suvišno je napominjati da su škripa guma, buka motora, oblaci dima koji ostaju za automobilma koji svaku krivinu prolaze bočno nesvakidašnji doživljaji za posetioce.

Ovu manifestaciju koja počinje u 11 časova i traje do 18 časova, već tradicionalno organizuje Auto Tjuning Klub iz Beograda.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: