Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Novi Hyundai i30 dobio 5 zvezdica na Euro NCAP testu [video]

Novi Hyundai i30 je dobio maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na osnovu najnovijih ispitivanja prestižne evropske organizacije Euro NCAP. Na ovaj način je još jednom nagrađen veliki trud koji Hyundai konstantno ulaže u pravcu podizanja bezbednosti svojih vozila. Pomenuti  model  se pridružio ostalim Hyundai  modelima: i20, ix20, i30, ix35, i40 Wagon i Veloster, koji su od strane Euro NCAP organizacije ranije dobili 5 zvezdica za bezbednost.

[youtube_sc url=’http://www.youtube.com/watch?v=CF49_vGQJRw’]

Rezultati koje je na Euro NCAP kraš testovima postigao novi i30 su sledeći:

  • 90% zaštite odraslih putnika,
  • 90% zaštite dece putnika,
  • 67% zaštite pešaka i
  • 86% asistencije bezbednosnih sistema vozila

Euro NCAP program sastoji se od niza detaljnih testova i simulacija sudara takozvanih “kraš testova“ putem kojih kupci najprodavanijih evropskih modela mogu da saznaju kako se ovi automobili ponašaju u slučaju sudara.

Novi Hyundai i30 u raznim paketima opreme poseduje elemente  aktivne i pasivne bezbednosti  na bazi najnovijih tehnologija kako bi se postigla maksimalna zaštita putnika i ostalih učesnika u saobraćaju. Aktivni sistemi obuhvataju  ESP sistem (Electronic Stability Program), ABS (Anti-lock Braking System), VSM (Vehicle Stability Management), sistem stop svetala u slučaju opasnosti  itd.  Takođe, novi i30 poseduje i elemente pasivne sigurnosti kao što su vazdušnih jastuci ( prednji, bočni i bočne vazdušne zavese, vazdušni jastuk za kolena vozača), aktivni nasloni za glavu, predzatezače sigurnosnih pojaseva…

Hyundai i30

Alan Rushforth, viši potpredsednik Hyundai Motor Europe, tom prilikom je rekao: „Pet zvezdica za novu generaciju modela i30 dodatno potvrđuje  našu posvećenost postizanju najvišeg nivoa bezbednosti za kupce Hyundai automobila . To je još jedan razlog da kupci razmisle o novoj generaciji  modela i30 koja nudi visoku bezbednost, prvoklasan kvalitet, ekonomičnost i bogate pakete opreme. “

Veoma bitan podatak je da u slučaju sudara zaštitu kod novog i30 nudi i koncept čelika visoke zatezne moći koji je upotrebljen za robusnu strukturu karoserije, dok prednji i bočni vazdušni jastuci zajedno sa vazdušnim zavesama podižu bezbednost putnika na najviši mogući nivo.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: