Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Hyundai obelodanio svoju dugoročnu strategiju razvoja pogonskih agregata

Hyundai Motor Group je nedavno predstavila javnosti svoju najnoviju tehnologiju razvoja pogonskih agregata kao i svoje planove za budućnost na ovogodišnjoj, dvanaestoj po redu međunarodnoj konferenciji. Tema ovogodišnje konferencije nosi naziv ,,Spoj čoveka, prirode i pogonskih agregata’’

Na ovogodišnjoj konferenciji,nedaleko od razvojnog centra Hyundai Motor Grup-a u Koreji, grupacija je dala objašnjenja o trenutnoj fazi razvoja i tehnologiji, kao i pravcukretanja ubudućnosti u daljem razvoju i unapređenju svojih pogonskih motora.

U skladu sa aktuelnim svetskim trendom, u razvoju što manjih agregata, Hyundai se sve više zalaže za ugradnju benzinskih turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem goriva (T-GDI) u svoja vozila. T-GDI agregati predstavljaju motore budućnosti, iz razloga svoje ekonomičnosti, performansi kao i zbog svoje podobnosti po okolinu.

Bez obzira što se u aktuelne kompaktne modele već ugrađuje motor zapremine od (1.6ℓ) kao i motori srednje veličine zapremine (2.0ℓ), Hyundai će nastaviti sa ulaganjem u dalji razvoj i tehnologiju T-GDI motora, malih, ali veoma snažnih motora, koji pružaju vozačima bezkompromisno uživanje u vožnji.

U pogledu dizel agregata, Hyundai planira da nastavi sa razvojem i unapređenjem tehnologije svojih osnovnih rednih dizel motora i prilagodiih postojećim U, R i S motorima, kako bi što efikasnije izašli u susret raznolikim zahtevima svetkih kupaca.

Hyundai Gamma 1.6 T-GDI agregat

Hyundai takođe najavljuje svoju nameru da postane lider u primeni najnovije tehnologije u izradi sistema prenosa snage motora, razvojem laganog u težini, ali veoma efikasnog u pogledu performansi sistema prenosa. Neverovatna kombinacija, efikasnosti i performansi.

Prvi automobilski proizvođač koji je samostalno razvio osmostepeni sistem prenosa, za vozila sa pogonom na zadnjim točkovima. Hyundai će u budućnosti nastaviti sa razvojem sistema prenosa snage za svoje premijum modele.

Hyundai je najavio isporuku svojih vozila sa agregatima koji će biti prilagođeni uslovima svakog tržišta pojedinačno, kako bi i time pospešili i poboljšali svoju prodaju van Koreje.

Tako na primer, dok Hyundai planira da uveća broj svojih modela u koje će se ugrađivati T-GDI motore, prvenstveno za tržišta Amerike i Kine, ali takođe ima u planu da na tim tržištima predstavi i uvede svoja vozila sa fleksibilnim pogonom, koja su pogodnija za ova tržišta.

Za zemlje u kojima su vremenski uslovi ekstremni, Hyundai planira da isporučuje vozila sa pogonskim agregatima koji bez obzira na promene u temperaturi vazduha pružaju uvekneverovatno dobre performanse.

Hyundai je svim prisutnima omogućio da se bolje upoznaju sa razvojnom tehnologijom svojih pogonskih agregata izlaganjem svojih motora: Kappa 1.0 TCI , Kappa 1.2 T-GDI, Gamma 1.6 T-GDI, Nu 2.0 CVVL, Theta 2.0 T-GDI, U2 1.1 WGT(dizel), Euro 6 R 2.0 dizel i Kappa CVT (Continuously Variable Transmission)

Kappa 1.0 TCI (Turbocharger Intercooler) pokazuje neverovatne performanse, u odnosu na konkurente u svom segmentu, sa mogućnošću razvoja maksimalne snage od 106 KS i obrtnog momenta od 138 Nm, ne smanjujući time svoju ekološku podobnost, pogotovo zato što ovaj benzinski motor ima još manju emisiju CO2 od prvobitne verzije motora.

Mnoštvo tehnologija je upotrebljeno, kako bi se postigla što bolja efikasnost potrošnje goriva i unapredile performanse Kappa 1.0 TCI motora, kao što su 12-to ventilni DOHC,integrisani turbo punjač i of-set kolenasto vratilo. Tu je takođe i blok motora od aluminijuma, usisna grana izrađena od termo-otporne plastike, poklopac glave motora, a sve ovo u cilju smanjenja težine vozila, dok posebna konstrukcija donjeg kolenastog vratila znatno utiče na smanjenje buke i vibracije.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: