Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Hyundai fabrika u Turskoj povećala kapacitet

Hyundai Motor Company je priveo kraju radove na proširenju svog proizvodnog postrojenja u Turskoj. Kapacitet fabrike Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS), ovim proširenjem će biti udvostručen, na više od 200.000 automobila. Između ostalog, proširenjem fabričkih kapaciteta omogućen je i početak proizvodnje novog modela i10. 

Radovi na proširenju faričkih postrojenja se užurbano privode kraju posle samo godinu dana od objavljivanja ove investicije, vredne oko 609 miliona američkih dolara. Uskoro se očekuje i završetak limarskog pogona i pogona za sklapanje šasija. Proizvodnja novog modela i10, za tržište Evrope i Turske će otpočeti i ranije nego što je to bilo planirano, već krajem semptembra meseca.

“2013. godina predstavlja važnu prekretnicu za HAOS”, rekao je Predsednik fabrike i izvršni direktor g-din Won-Shin Chang. “Uz pomoć ove investicije, koja je već premašila planirani iznos, udvostručićemo kapacitet fabrike i dostići proizvodnju od preko 200.000 automobila.”

,,Verujemo da ćemo ovim proširenjem kapaciteta fabrike u mnogome doprineti privredi Turske, otvaranjem novih radnih mesta kao i većom stopom izvoza.”

Novi pogoni, limarski kao i pogon za sklapanje šasija će zvanično otvoriti svoja vrata otpočinjanjem proizvodnje novog modela i10. Oba pogona su upotpunosti automomatizovana uz pomoć robota, kapacitet linije za montažu je sada udvostručen, a takođe je postavljena i kompletno nova linija za proveru i testiranje šasija.

Zajedno sa investicijom Hyundai Motors-a, Korejski dobavljači su dosta investiriali u privredu Turske. Trenutno preko 30 stalnih dobavljača posluje na području ove zemlje i marljivo radi na okončanju radova, kako bi se otpočelo sa proizvodnjom novog modela i10. Ovom velikom investicijom omogućeno je otvaranje oko 775 novih radih mesta direktno povezanih sa proizvodnjom u fabrici i ukupno 2.800 novih radih mesta uključujući i ona indirektno povezana sa proizvodnjom kod stalnih dobavljača fabrike. Samo u proteklih godinu dana vise od 1.000 osoba je zaposleno. Sa procesom zapošljavanja će biti nastavljeno sve do kraja ove godine, čime će ukupan broj zaposlenih u fabrici premašiti broj od 6.300 ljudi.

Uspostavljanjem proizvodnje novog modela i10, sa već postojećom proizvodnjom modela i20, koja je otpočela 2010. godine, fabrika Hyundai Asan, će postati glavna baza za proizvodnju manjih automobila za tržište Evrope. Fabrika će izvoziti vozila u preko 30 zemalja, uglavnom Evrope. Očekuje se da do kraja 2014. godine fabrika isporuči tržištu vise od 160.000 vozila i više od 180.000 vozila do kraja 2015. godine.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: