Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Džeremi Klarkson zaradio 2,14 miliona funti prošle godine

Džeremi Klarkson je zaradio 2,14 miliona funti od BBC-jeve emisije „Top Gear“ zahvaljujući pametnom ugovoru koji je postigao sa tom korporacijom.

Prošlogodišnja brojka je više od dva puta od onoga što je zaradio godinu pre toga. Džeremi Klarkson je bez sumnje najbolji BBC-jev voditelj, a „Top Gear“ najgledaniji program u svetu.

Njegova godišnja zarada se sastoji iz dva dela. Prvi je procenat od ukupne sume koju „Top Gear“ zaradi od prikazivanja u svetu (prikazuje se u 198 država), pratećih DVD-ja, robe i živih nastupa. Prema finansijskom izveštaju Top Gear brenda, Klarksonov udeo iznosi 1,79 miliona funti. Povrh toga sleduje ga i redovna plata od 350.000 funti godišnje. Ukupna njegova godišnja plata iznosi 2,14 miliona funti, a godinu pre toga je iznosila 854.000 funti.

Inače Klarkson je poznat po mnogim kontroverznim izjavama, poslednja je bila upućena štrajkačima u javnom sektoru kad je izjavio da „ih sve treba izvesti napolje i streljati pred porodicom jer ionako ništa ne rade, zašto bi onda štrajkovali“.

(izvor: www.telegraph.co.uk )

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: