Mojnoviauto.com - Vaš prvi sajt za kupovinu novih automobila

Subaru unapredio sportsku verziju WRX STi

Fudži teška industrija (FHI), poznati japanski proizvođač automobila Subaru počeo je prodaju unapređene verzije modela iz serije Subaru WRX STI. Takmičarska verzija „spec C“ od ovog meseca se prodaje kroz dilersku mrežu Subarua u Japanu i u 4-vratnom obliku karoserije. Predstavljen je i paket pod nazivom „A-line S package“ kojim će biti opremani modeli kako sa četvoro tako i sa petoro vrata.

Nova tehničko-tehnološka koncepcija automobila pod nazivom „spec C“ predstavljena je na verziji sa 5 vrata u decembru 2010. godine. U modelu sa 4 vrata nalazi se isti bokser motor specijalno pripremljen za ultimativne zahteve takmičarskog modela WRX STI koji je bio i ostao ikona svetskog reli šampionata. U novoj verziji unapređen je odziv i obrtni moment, smanjena masa vozila i ugrađeno kruće ogibljenje, a tu su i redizajnirani 18-inčni aluminijumski naplaci, baš kako zahteva vrhunski sportski automobil.

Paket opreme „A-line S package“ još više unapređuje sportsku notu i bazira se na modelu „A-line type S“, specijalnoj ediciji predstavljenoj prošle godine koja je odlično prihvaćena među ljubiteljima Subaruovih sportskih automobila, a predstavlja kombinaciju 2,5-litarskog horizontalno postavljenog bokser motora i petostepenog automatskog menjača.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite Vaš komentar: